Mala plažna knjižnica

Kad ideja padne na plodno tlo, rode se odlične stvari!
Upravo to se dogodilo našoj Knjižnici u suradnji s Tourist Board Gradac koja je podržala te idejno osmislila i financirala objekt i na tome smo im beskrajno zahvalni.
Iako je prvenstveno namijenjena turistima, mala plažna knjižnica od danas je dostupna svim ljubiteljima čitanja! Smještena je na plaži, lokacija ispod zgrade knjižnice, ne slučajno, već kako bi bila što bliže svom nepresušnom izvoru.
Zbog nedostatka prostora u knjižnici nismo bili u mogućnosti udovoljiti brojnim željama turista i osigurati odjel s knjižnom građom na stranim jezicima, ali to nas nije spriječilo da nađemo novo rješenje, a sve to s željom da revitaliziramo i produljimo život knjigama koje smo dobili putem donacija građana ili su dio otpisa knjižnice te ih nudimo u slobodnoj ponudi svim ljubiteljima čitanja.
Moto je “uzmi knjigu, daruj knjigu” jer čitanje nam omogućuje da posjetimo razna mjesta i to baš kada moramo stajati tu gdje jesmo!
U svijetu ovo nije nikakva novost, brojni gradovi, ustanove, institucije osnivaju ovakve objekte, od Istre do Japana, pa zar nije logično da im se priključimo?
Vjerujemo da će ova naša Mala plažna knjižnica biti tek jedna u nizu te uopće ne sumnjamo kako ćemo se svi skupa potruditi da nam se redovito puni, ali i prazni, jer u svijetu knjiga to je najbolji pokazatelj uspješnosti.
I na kraju ovog podužeg posta zahvaljujemo svim donatorima kao i onima koji će to tek postati jer bez njihove nesebičnosti te ljubavi prema knjizi ne bi uspjeli u ovome( svi koji žele donirati knjige na stranom jeziku i obogatiti ponudu, mogu se javiti u knjižnicu na tel 021 697 366 ili u inbox)