NOĆ KNJIGE 2023.

Sanjaju li roboti elektroničke knjige?

Premda je stigla iz računalne znanosti, umjetna inteligencija ubrzano prerasta u društveni fenomen. Najavljena kao temelj četvrte industrijske revolucije, pred čovjeka postavlja niz izazova te filozofskih i etičkih pitanja, uz čije će odgovore, čini se, biti vezana i sudbina čovječanstva.

Dok razvijamo umjetnu inteligenciju i intenzivno je „hranimo“ ljudskošću, javlja se strepnja pred pitanjem što ćemo (ili koga) točno stvoriti te hoćemo li, kao civilizacija, nešto izgubiti. Moguće odgovore na ta pitanja već desetljećima nudi književnost, i to u žanru znanstvene fantastike, osobito distopije.

Noć knjige 2023.

Pridružite nam se i ove godine uoči Noći knjige!

20.travnja 2023., 18.00h OkHsGradac

(Jadranska 107, 1. zgrada)

BooKojin je futuristička aukcija knjiga u kojoj trgujemo booKojin-ima- izmišljenom valutom ( BooKojin smo izmislili još 2018. za potrebe aukcije u tijeku manifestacije Noć knjige, vrijednost 1 bc= 1 pročitana knjiga u OkHsG u prethodnoj godini). Za sve sudionike koji nemaju “knjižnog kapitala” potrebnog za trgovanje, poklanjamo 10 bc kao poklon bon.

Za ovu Noć knjige pripremili smo 150 naslova iz donacija te iz otpisa knjižnice. U ponudi će se naći i slikovnica, dječjeg štiva, romana, enciklopedija, poezije, jezika….

 

A naše najmlađe pozivamo na:

Veliku utrku robota

Velika utrka robota održati će se

23.travnja 2023., 15.00h

Prijave na utrku se obavezne i zaprimati će se do 19. travnja 2023. Utrkivati se djeca mogu s vlastitim robotima ili s jednim od 10 knjižničnih robota.

Pobjednik osvaja nagradu- Boson set + mico:bit