Planinarski kamp za djecu

HPD ” Adrion ” Gradac u suradnji s Općinska Knjižnica “Hrvatska sloga” Gradac organizirali su Planinarski kamp za djecu ( 06.05.2018.) na Čistu (stari zaselak u Gradcu), a s ciljem poticanja planinarenja, boravka u prirodi, zdravog načina života i upoznavanja zavičaja . Polazište je bilo ispred OŠ Gradac (7.30h) te smo Dalmatinskom i Jadranskom uz Gospicu preko Stinica, uz povremene odmore sretno stigli do Čiste, tamo su nam vrijedni planinari pripremili i osigurali teren kako bi djeca nesmetano uživala i zabavljala se. Putem smo uočavali prirodu ali i društvo što nam je bilo potrebno za rješavanja kviza. Planinari su nas upoznali s planinarskom opremom i pravilima ponašanja, ponovili smo što su dereze, krplje, cepin…
Nakon odmora, okrijepe i rješavanja kviza uslijedile su igre:
– biokovska alka…pobjednici ekipa Grabovica ( Ante, Branko i Lola)
– skakanje u vrećama ( Jure,Laura,Mate)
– kviz ( Lara, Petar i Ante)
Čestitamo svim pobjednicima, ali i svima koji su sudjelovali u ovom planinarskom kampu jer svi ste vi pobjednici koji su rano nedjeljno jutro odlučili provesti u prirodi, na sviježem zraku.
Posebne pohvale za dvoje najmlađih sudionika Gita i Ivano 🙂
Zahvale i HPD-ovcima (Ankica, Lora, Ivan, Matko, Campo, Denis, Pero), roditeljima kao i Kafe baru Cvrčak na toplim napitcima na povratku.
Vidimo se slijedeće godine, a do tada boravite u prirodi!