Završna utrka micro:Maqueen robota

U vremenu od 26.8.-28.10. održali smo 12 radionica programiranja s micro: bitom i micro:Maqueen robotima i to zahvaljujući suradnji s Institutom za inovativnost i razvoj mladih (IRIM) te njihovim donacijama opreme za knjižnicu kao i neizostavnim edukacijama knjižničara.

Na edukacije je krenulo ograničen broj djece zbog epidemioloških mjera te od njih 10 upisanih, 5 ih došlo do kraja ciklusa s izuzetnim uspjesima.

Osim programiranja, na radionicama smo ponavljali i sadržaje iz prirode i društva, matematike, glazbenog ili engleskog, zabavljali smo se, igrali igrice te na koncu i natjecali se za prvo mjesto i pripadajuće nagrade.

Najviše osvojenih bedževa na portali IZRADI https://izradi.croatianmakers.hr/tecajevi/ osvojio je Marko Ž ( 2.r. OŠ), kao i najbolji plasman za veliku završnu utrku Čuvajmo planet Z kojoj je bio cilj u što kraćem vremenu preci stazu pri tom poštivajući pravila i čuvajući razlistano zelenilo Mjeseca hrvatske knjige. Prvo mjesto utrke osvojio je Mate R. (4.r.OŠ), drugo Mario M.(2.r.OŠ), a treće Marko Ž (2.r.OŠ).

Svima čestitamo, bili ste izvrsni!

Do novog ciklusa edukacija zabavljajte se na portali https://izradi.croatianmakers.hr/tecajevi/ i opremom dostupnom u OkHsGradac